Prison Break/Yttre fängelsegården

Är vår primära evenemangsyta på den yttre fängelsegården som ligger i direkt anslutning till fastigheten. Denna är 4 500 kvadratmeter fördelat på 90 x 50 meter. Historiskt så användes denna yta för fängelsets egna jordbruksodlingar där fångarna själva arbetade. Senare anlades en fotbollsplan där de intagna då fick en möjlighet till lite rekreation och det arrangerades matcher mot andra lokala, främst s.k. korplag.

Lundellkonsert översiktsbild

 

Lite beroende på vad man planerar, och om publiken kommer att vara sittande på parkett eller stående framför scen, beräknar vi, exklusive det planerande scenområdet, att det är möjligt att genomföra arrangemang med upp till 4 000 till 6 000 personer.

Prison Break med stolar

Så här ser vår arkitekt att området skall fungera i samband med större konserter och andra event. Området är inhägnat och klart att använda. Publikkapaciteten på ovanstående bild är 800 personer på parkett och ytterligare ca 4 000 personer med ståplatser eller picknick platser i gräset. Då scenen är flyttbar, kan den användas på bägge sidor av detta område.

Platsen är optimal för externa arrangörer. Området är inte bara stort och tillgängligt, de korta avstånden, några tiotal meter, genom en egen ingång i direkt anslutning till scenområde, in till hotellbyggnaden gör detta lättjobbat för artister och crew. Att det dessutom går att köra en lastbilstransport ända in på området och att det finns ett kommunalt elverk i direkt anslutning till scenområdet gör detta till en arrangörs dröm.

Lundell Mariestadstidningen Madeleine Laine 1

 

Arrangemangsområdet kan också kombineras med vårt eget lummiga trädgårdsområde och minipark, i direkt anslutning till inhägnaden, där exempelvis publiklounger och tillfälliga restaurang och barplatser kan byggas upp. Vi har för egen del inkluderat bägge dessa områden i vårt serveringstillstånd.

Lundell 1

 

Denna s.k. Tunnelroof scen från Allmusik i Skara (0511-140 30) använder vi i första hand i samband med våra egna event på området.

Den 23 juli 2022 så gästades vi av en av Sveriges största Rockartister genom alla tider, nämligen Ulf Lundell. En artist som lockade en stor mycket stor publik till oss och som gav mersmak inför framtiden.